5 lucruri pe care le au în comun înotătorii cu supereroii

Cine nu cunoaşte cel puţin un supererou din filmele spectaculoase de astăzi? Şi dacă nu îi cunoaşteţi pe eroii cum ar fi profesorul X, Hulk, Green Lantern sau Flash, cu siguranţă vă veţi aminti de binecunoscutul Batman sau Superman.

Nici femeile supereroine nu lipsesc. Cu câtva timp în urmă, în Epoca de Argint a excelat Wonder Woman, de o vreme, pe ecranele de televiziune din străinatate o putem vedea în fiecare săptămână pe Supergirl, iar benzile desenate includ variante de sex feminin pentru eroii de sex masculin celebri. Cele mai cunoscute sunt Batwoman, dar şi Batgirl, Spider-Girl şi chiar şi furiosul Hulk are o variantă feminină care este numită foarte sugestiv She-Hulk.

Am enumerat destui eroi, dar nici pe departe nu i-am epuizat. Dar întrebarea este: ce au în comun aceşti eroi şi eroine cu înotătorii?

1. Costumele

La început vom fi puţin superficiali. Primul lucru pe care înotătorii şi eroii îl au în comun, indiferent dacă vrem să recunoaştem sau nu, este outfit-ul. Oricine a văzut vreodată un erou într-un film sau într-o carte de benzi desenate, cu siguranţă, a observat că eroii, la fel ca şi înotătorii, poartă costume mulate pe corp. Uitaţi-vă la imaginea de mai jos a supereroinelor şi recunoaşteţi că costumele lor nu diferă prea mult de costumele de baie obişnuite, sau costumul Batgirl de cel de neopren.

Şi să nu mai vorbim despre măştile care acoperă feţele eroilor, cu care ochelarii de înot în combinaţie cu casca de înot sunt adeseori inconfundabile.

Dar asta nu e tot! Costumul este ceva care aparţine în mod firesc eroilor şi cu care aceştia se identifică şi se simt confortabil. Vă puteţi imagina cum s-ar simţi Spider-Man în costumul lui Batman?

În cazul înotătorilor este la fel. În costumul de baie trebuie să vă simţiţi confortabil şi siguri, astfel încât să obţineţi performanţele scontate.

2. Fiecare este diferit

Fiecare supererou are abilităţi diferite. Unii pot citi gândurile, alţii au o privire laser, alţii pot întinde membrele până la lungimi suprarealiste, iar alţii pot urca pe pereţi. Indiferent despre ce abilităţi este vorba, în cazul oamenilor obişnuiţi este la fel – fiecare este diferit. Şi acest lucru este valabil şi pentru înotători.

 

Unii înotători stăpânesc foarte bine stilul bras, alţii stilul craul, mulţi excelează în procedeul fluture, iar alţii sunt maeştri în înotul pe spate. Şi atenţie la stilul „voinicesc”. :-)

 

 

3. Veţi reuşi să faceţi (aproape) orice vă veţi propune

Bineînţeles, supereroii au superputeri. Cu toate acestea, ajung adesea în situaţii destul de complicate. De fapt, în situaţii atât de complicate care durează ore îndelungate sau chiar zile de filme şi seriale şi mii de pagini de cărţi de benzi desenate. Ei se confruntă adesea cu provocări imense pentru a învinge inamicii de moarte şi pentru a salva lumea.

 

Înotătorilor nu li se cer, ce-i drept, atât de multe, dar şi aceştia trebuie să depăşească numeroase obstacole care, adesea, nu se află în exterior, ci în capul lor şi acest lucru este valabil mai ales pentru înotătorii începători. Dacă sunteţi începător, nu are voie să vă lipsească perseverenţa şi dorinţa de a nu renunţa. Chiar dacă aveţi o cale lungă şi aparent insurmontabilă în faţa voastră, ier ţelul nu se întrezăreşte, veţi reuşi să faceţi orice dacă veţi vrea cu adevărat.

 

 

4. Pentru a vă depăşi temerile, trebuie să le înfruntaţi cu curaj

Atunci când sunteţi înspăimântaţi de ceva, cel mai bine este să vă apucaţi de acest lucru fără să vă gândiţi la el. Multe cărţi motivaţionale vorbesc despre frică ca despre un indicator care vă arată direcţia în care să o luaţi. Când vă este frică, ţineţi-i piept. Desigur, acest lucru este valabil numai atunci când nu vă este pusă în pericol viaţa. În acest caz, este recomandată prudenţa. După cum ştim, eroii din benzile desenate se confruntă cu temerile lor şi înfruntă primejdii neîncetat, deşi oamenii normali ar fugi de astea.

 

Indiferent dacă sunteţi un înotător hobby sau unul avansat, fiecare înotător trebuie să îşi depăşească adesea temerile. Dacă cineva va înota pentru prima dată, poate fi cuprins de groaza de a scufunda capul sub apă sau de a-şi pierde ajutoarele de înot în apă. Înotătorii experimentaţi pot fi cuprinşi de frică atunci când se află pe block-start, la 10 metri deasupra apei, sau înaintea competiţiei. Dar pentru a deveni mari înotători, trebuie să vă înfruntaţi temerile. La fel ca eroii.

5. Chiar dacă sunteţi supereroi, viaţa poate fi frustrantă

Deşi mulţi eroi domină cu superputeri interesante, mulţi dintre ei au şi un anumit handicap. Superman nu se poate apropia de kriptonit, Profesorul X este paralizat de la talie în jos, iar Hulk are probleme cu controlarea furiei.

Înotătorii sunt foarte asemănători. Pe unii îi poate durea în gât din cauza clorului din apă, alţii au probleme să înoate distanţe mai lungi, iar altora le este frică de apă. Indiferent care este „kriptonitul” vostru imaginar, eroii ne învaţă, în primul rând, că ne vom putea depăşi limitele dacă nu ne va lipsi fermitatea.

 

Aşa că apucaţi-vă de înot eroilor! :-)