6 motive foarte întemeiate pentru care ar trebui să începeţi să înotaţi

Indiferent dacă vrem sau nu să recunoaştem, în zilele de astăzi mişcarea este adesea considerată a fi ceva inutil, pentru care nu vrem să ne mai consumăm energia după ce am stat toată ziua pe scaun la şcoală sau la serviciu. Adevărul este însă că mişcarea este într-adevăr sănătoasă şi ar trebui să ne silim să facem cât mai multă mişcare. Mişcarea este proprie omului dintotdeauna şi nu încape îndoială că în zilele de astăzi mişcarea fizică regulată a devenit parte a unui stil de viaţă sănătos. Există nenumărate activităţi sportive, deci întrebarea este de ce tocmai înotul este sportul ideal cu care ar trebui să începem?

Motivul nr. 1: Daţi jos kilogramele în plus

Dacă vă deranjează kilogramele în plus, înotul este un sport ideal pentru a scăpa de ele. Înotul, împreună cu alergarea, mersul pe jos în ritm rapid sau cu bicicleta, face parte dintre sporturile aerobice, acestea fiind acele activităţi aerobice în cadrul cărora ardeţi cele mai multe grăsimi.

Motivul nr. 2: Este potrivit (aproape) pentru toţi

Spre deosebire de alergare şi ciclism, înotul are avantajul de a fi potrivit şi pentru persoanele în vârstă, persoanele care se recuperează în urma unor leziuni sau accidente, pentru femeile însărcinate sau chiar şi pentru persoanele obeze. Bineînţeles, să nu uităm şi de oamenii sănătoşi. Înotul este potrivit pentru toţi, deoarece nu solicită corpul în mod excesiv. Aşa cum ştim, apa permite plutirea, aşa că nu sunt solicitate articulaţiile, acestui sport reuşind să facă faţă chiar şi persoanele care nu sunt în cea mai bună formă.

Motivul nr. 3: Antrenaţi mai mulţi muşchi

Avantajul incontestabil al înotului în comparaţie cu alte sporturi este faptul că, în timpul înotului, efortul este depus de tot corpul şi, prin urmare, sunt antrenaţi mai mulţi muşchi şi grupuri musculare.

Motivul nr. 4: Ajută la ameliorarea durerilor de spate

Este un fel evergreen, dar şi acest fapt trebuie menţionat: Înotul ajută la amelioarea durerilor de spate. În timpul înotului vă destindeţi coloana vertebrală şi vă întăriţi muşchii spatelui, care, după o zi în faţa calculatorului sau în băncile şcolare, chiar strigă după tonifiere. În timpul înotului, angajaţi nu numai mâinile, umerii şi picioarele, dar şi spatele şi muşchii abdominali, a căror slăbiciune este adesea cauza durerilor de spate.

Motivul nr. 5: Sporeşte capacitatea pulmonară

Dacă înotaţi corect şi în mod regulat, nu numai că vă veţi îmbunătăţi condiţia fizică, dar vă veţi spori şi capacitatea pulmonară. Dar aici atenţie, asta numai în cazul în care expiraţi sub apă, aşa cum este indicat şi corect.

Motivul nr. 6: Lăsaţi toate problemele la bazin

La servicu stres, acasă stres, pe stradă stres. Aproape fiecare dintre noi a fost şi este afectat de stres. Şi dacă în tensiunea asta veţi reuşi măcar pentru o clipă să vă ocupaţi mintea cu idei coerente şi să nu vă lăsaţi absorbiţi de haosul şi graba zilelor moderne, încercaţi să includeţi câteodată în programul vostru şi înotul. Acesta are beneficii nu numai asupra corpului, dar şi asupra minţii. Vă va ajuta să vă calmaţi nervii tot mai slabi datorită stresului zilnic, să vă îmbunătăţiţi starea de spirit şi să scăpaţi de gândurile negative.

Aşa că să trăiască sportul şi spor la înot!