Inovaţii de la Speedo

Toţi cei care au vizitat e-shopul nostru au observat că vindem costume de baie de la brandul de renume mondial Speedo. Şi nu sunt chiar puţine. ;-)

Speedo se ocupă de multă vreme nu numai de producţia de costume de baie, dar şi de alte produse pentru înotători. Şi nu sunt doar nişte produse oarecare, Speedo astfel de produse nu produce, ba dimpotrivă, se străduie să asigure ca clienţii să primească produse de înaltă calitate şi pline de inovaţii, care să ajute înotătorii să obţină rezultate mai bune. Şi tocmai aceste inovaţii, pe care probabil nici măcar nu le cunoaşteţi, le vom analiza în acest articol.

Speedo Fit Body Positioning

Sfântul Graal al înotului – astfel este uneori denumită poziţia corectă a corpului în timpul înotului. De aceea, nu este de mirare că şi Speedo a început să se intereseze de acest Sfânt Graal. Rezultatul acestui interes a fost tehnologia Fit Body Positioning.

V-ar putea trece prin minte că, cu cât sunteţi mai mult în formă şi cu cât aveţi mai multă putere, cu atât veţi înota mai repede, indiferent de poziţia corpului în apă. Nu este însă adevărat. Hidrodinamica este neiertătoare şi spune că poziţia incorectă a corpului, când şoldurile şi picioarele sunt prea jos, va face înotul mai greoi.

Poziţia orizontală corectă a corpului în apă reduce rezistenţa apei şi vă ajută să economisiţi energia. Şi asta o ştiu şi dezvoltatorii de la Speedo. De aceea, în colaborare cu sportivii şi înotătorii de frunte au dezvoltat seria Fit Body Positioning care, datorită panourilor de compresie din interiorul costumului de baie, întăreşte muşchii cheie, ceea ce vă va forţa să ţineţi corpul în poziţia corectă. Astfel, costumul de baie ajută la performanţe mai bune şi face înotul mai uşor. În plus, nu mai trebuie să vă concentraţi atât de mult asupra menţinerii corpului în poziţia orizontală, obţinând astfel mai mult spaţiu pentru îmbunătăţirea tehnicii de înot.

În e-shopul nostru veţi găsi costume de baie cu această tehnologie pentru femei (Speedo Fit KickbackSpeedo Fit Splice XbackSpeedo Fit ProSpeedo Fit Laneback) şi pentru bărbaţi (Speedo Fit PanelSpeedo Fit Splice).

 

Speedo Sculpture

În special doamnele vor aprecia costumele de baie din seria Sculpture. Acestea sunt destinate îndeosebi femeilor care nu sunt prea mândre de talia lor şi nu se simt prea sigure de sine în costume de baie mulate pe corp.

Costumele de baie din această serie vă ajută să vă modelaţi silueta, astfel încât să arătaţi minunat în apă. În acest scop, costumele utilizează o ţesătură specială de modelare, care vă va ajuta să vă modelaţi abdomenul şi întregul corp spre satisfacţia voastră.

Dar asta nu e tot. Toate costumele de baie din această serie folosesc, de asemenea, motive coloristice şi modele interesante, concepute pentru a vă subţia corpul vizual şi pentru a distrage atenţia observatorului de la imperfecţiunile corpului.

Costumele de baie sunt confecţionate, astfel încât să creeze pe corp forma de clepsidră, iar decoltul ajută la compensarea vizuală a disproporţiilor dintre braţele înguste şi şoldurile mai late.

Desigur, nu lipseşte nici sprijinul pieptului, care contribuie la crearea unui aspect măgulitor.  

Şi din această serie avem o mulţime de costume de baie: Speedo CrystalGleamSpeedo AuragleamSpeedo Contour RenewSpeedo Pureglow.

 

Ochelari cu tehnologia Speedo BioFuse

Şi încet, de la costumele de baie am ajuns la ochelarii de înot şi alte accesorii, cu care este strâns legată tehnologia BioFuse.

La ochelarii de înot, această tehnologie garantează că, indiferent dacă veţi înota pentru distracţie sau veţi lua înotul mai în serios, vă veţi simţi întotdeauna cu adevărat bine. Ochelarii sunt fabricaţi dintr-un material super-moale, asemănător cu gelul. Datorită acestuia, ochelarii se potrivesc perfect pe faţă şi oferă un confort incredibil.

Rama exterioară flexibilă a ochelarilor cuprinde bine faţa, în timp ce cadrul fix din jurul lentilelor încorporat în corpul moale asigură păstrarea formei ochelarilor pe faţă.

La Speedo ţin cont de faptul că forma fiecărei feţe este unică, de aceea ochelarii BioFuse sunt dotaţi cu o garnitură de etanşare mai adâncă şi mai moale, care se modelează perfect după forma feţei înotătorului.

La noi aveţi posibilitatea să alegeţi din mai multe variante de ochelari: Speedo Futura Biofuse pentru femei şi bărbaţi, dar şi pentru copii. Chiar şi triatloniştii vor avea din ce alege, ochelarii pentru triatlon le stau la dispoziţie, din nou în variantele pentru femei şi bărbaţi.

IQFit

Şi la ochelarii de înot mai rămânem. IQFit este una dintre cele mai avansate tehnologii de la Speedo. Ochelarii cu această tehnologie sunt concepuţi în primul rând pentru înotătorii experimentaţi şi profesionişti, deoarece contribuie la creşterea vitezei în apă.

Ochelarii cu această tehnologie dispun de o garnitură de etanşare 3D patentată şi curea pe care puteţi găsi o scală pentru ajustarea dorită.

Băieţii deştepţi din echipa Aqualab au scanat o mulţime de feţe pentru a găsi ceea ce aveau nevoie pentru a crea ochelari care să se potrivească perfect şi să nu permită pătrunderea apei. Garnitura 3D a ochelarilor înconjoară perfect faţa înotătorului şi nu permite pătrunderea niciunei picături. Şi o altă veste bună este că Speedo se mândreşte cu faptul că ochelarii nu lasă urme pe faţă.

Ba mai mult, Speedo s-a gândit şi la modelarea hidrodinamică a ochelarilor. ;-)

Această tehnologie nu lipseşte nici la căştile de înot. De aceea, nu este de mirare faptul că, şi la dezvoltarea căştilor, au trebuit să fie scanate capurile multor înotători pentru a dezvolta casca ideală care să sporească viteza înotătorilor în apă.

Ochelarii şi căştile de înot din e-shopul nostru dotate cu această tehnologie: Speedo Aquapure pentru bărbaţi şi femei, Speedo Fastskin3 EliteSpeedo Fastskin PrimeSpeedo Fastskin Cap.

Fastskin

După îmbrăcare, Fastkin va deveni a doua voastră piele, cu care veţi câştiga uşor orice competiţie de înot.

Această tehnologie o veţi întâlni atât la costumele de baie de competiţie, cât şi la ochelarii de înot. Calitatea lor este dovedită de faptul că sunt purtate de înotătorii de vârf din toată lumea. Speedo ba chiar se mândreşte pe site-ul său că 46% din medaliile de la Jocurile Olimpice de Vară din anul 2016 au fost câştigate de înotătorii îmbrăcaţi în costumele de baie din seria Fastskin.

Costumele de baie din această serie reduc rezistenţa apei, au o croială de compresie care îmbunătăţeşte hidrodinamica corpului, iar cusăturile la acest costume de baie le-aţi căuta în zadar, deoarece componentele individuale sunt îmbinate prin ultrasunete.

În ceea ce priveşte costumele de costume de baie LZR Racer din această serie tehnologică, la dezvoltarea lor, Speedo a colaborat chiar cu NASA. Producătorul s-a inspirat de la prădătorii din mare – se pretinde că costumele de baie imită proprietăţile pielii peştelui spadă.

Din seria Fastskin, cu siguranţă, nu veţi trece cu vederea nici ochelarii şi căştile de înot, care se laudă, de asemena, cu tehnologia IQFit despre care am scris mai sus. Tehnologia Fastskin utilizată la ochelari şi căşti are din nou rolul de a reduce rezistenţa apei şi de a creşte viteza înotătorului.

Iar la urmă rămâne întrebarea: În ce măsură sunt competiţiile de înot de astăzi o demonstraţie a aptitudinilor fizice ale înotătorilor şi în ce măsură o demonstraţie a progresului tehnologic?