La ce folosește flotorul monobloc?

Denumit și pull buoy, flotorul monobloc este un accesoriu de înot care se plasează între picioarele înotătorului, fiind folosit la antrenamentul brațelor de craul.
Cu cât se plasează flotorul mai aproape de centrul corpului înotătorului, cu atât exercițiul devine mai ușor.
Aflați mai multe informații despre acest popular accesoriu de înot.
 
Flotorul este unul dintre accesoriile de bază pentru înot și, împreună cu pluta, palmarele și labele, formează setul de bază al fiecărui înotător. Aceste patru accesorii sunt cele mai des întâlnite la antrenamentele de înot.
 
 

Ce este un flotor monobloc

Flotorul este un accesoriu cu formă curbată și îngustată la mijloc, astfel încât să poată fi introdus confortabil între picioare. Marginile largi, servesc la o prindere confortabilă și la prevenirea alunecării. Flotorul fixează poziția picioarelor, împiedicând înotătorul să se folosească de ele pentru a lovi apa. Astfel, acesta este nevoit să se concentreze pe antrenamentul brațelor.
 
Flotorul ajută la menținerea corpului în poziția ideală de înot – cea orizontală. Cu flotorul nu trebuie să vă mai preocupați să nu vă cadă picioarele la fund și puteți acorda toată atenția mișcării brațelor.
 

 

Cui îi este destinat flotorul?

Pentru începători, faptul că flotorul ridică picioarele și ajustează poziția corpului ajută înotătorul sa se echilibreze mai bine si sa se concentreze asupra mișcărilor de brațe. Unul dintre exerciții de antrenament ar putea fi o „ajungere”, unde folosim flotorul pentru a elimina extensia insuficientă a brațului la începutul mișcării. În timpul „ajungerii”, brațele trebuie să se întâlnească – să se „ajungă” unul pe altul – forțând astfel înotătorul să rămână mai mult timp în poziția extinsă.
 
Pentru înotătorii experimentați și bine antrenați, unul dintre cele mai comune exerciții de antrenament este înotul cu palmare și flotor. Intensitatea activității brațelor este astfel maximizată.
 

 

Sfatul de final:

Pentru a crește intensitatea efortului, utilizați flotorul în combinație cu palmarele de înot.
 
Încercați să nu țineți flotorul doar între coapse, ci plasați-l și între glezne. Încercați să înotați 100 m ținând flotorul între glezne. Cum a reacționat abdomenul?