Prin ce diferă materialele costumelor de baie?

Pentru ce material să optaţi atunci când alegeţi costumul de baie?

Dacă mergeţi la înot în mod regulat, ştiţi cu siguranţă că, după un anumit timp, costumul de baie îşi pierde forma, culoarea şi elasticitatea. Pentru a elimina această problemă, fiecare producător se străduieşte să producă diferite materiale care sunt mai puţin predispuse la aceste neplăceri. Costumele de baie pentru bărbaţi şi femei sunt cel mai ades fabricate din materiale rezistente la clor, pentru a face faţă orelor de antrenament petrecute în bazin. Materialele cel mai frecvent utilizate sunt poliesterul, polibutilena, nailonul şi elastanul, în proporţii diferite.

Materialele rezistente la clor de cea mai bună calitate ale producătorilor de costume de baie  

Aceste materiale sunt utilizate de producători, în special, pentru costumele de baie pentru antrenament, care sunt purtate de înotători în timpul înotului zilnic în bazin.                                    

Speedo – Endurance+  

 

Arena – MaxLife

 

 Funkita, Funky Trunks – C-INFINITY

50 % Polibutilenă şi 50 % Poliester

47 % Polibutilenă şi 53 % Poliester

100 % Poliester

În aceste materiale merită să investiţi. Costumul de baie vă va rezista mai mult timp, îşi va menţine forma şi nu se va distruge. Aceste materiale sunt folosite atât pentru costumele de baie pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi copii. Celelalte materiale sunt, de asemenea, potrivite pentru înot. Sunt fabricate cu adaos de elastan sau lycra şi sunt, de obicei, mai ieftine, cu o durată de viaţă mai mică.

Alte materiale pentru antrenament

Speedo Endurance10

Speedo Sculpture

Arena MaxFit

Arena Body Lift

Arena Body Lift

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan

80 % polyamide a 20 % elastan + lycra

Producătorii de costumelor de baie se gândesc şi la femeile care îşi doresc un costum de baie cu efect de modelare. De aceea, pentru femei sunt dezvoltate Speedo Sculpture şi Arena Body Lift. Aceste materiale sunt concepute special pentru a modela corpul - croiala costumului de baie este realizată, astfel încât să întărească abdomenul, sânii şi şoldurile. Aceste materiale sunt mult mai ferme decât materialele convenţionale. Sunt potrivite pentru înotătoarele care îşi doresc un costum de baie sport cu efect de modelare. Potrivit pentru următoarele tipuri de siluetă:

Acum ştiţi totul despre costumele de baie. Căutaţi ochelari de înot? Aici vă vom sfătui, cum să alegeţi ochelarii de înot potriviţi.