Sigur nu este nevoie să convingem pe nimeni de avantajele înotului. La urma urmei, motivele pentru care ar trebui să începem să înotăm le-am rezumat aici. Acum, când sunteţi bine motivaţi, putem aborda tema cum să vă apucaţi de acest sport.
Obiectiv, termen, plan
Pentru orice sport v-aţi decide, aceste trei cuvinte ar trebui să vă devină o mantră zilnică.
La fel ca şi în cazul oricărui alt sport, mai întâi stabiliţi-vă un obiectiv, răspundeţi-vă la întrebarea: Ce doresc să ating prin sport (în cazul nostru prin înot)?
Bine, avem obiectivul.
Următorul pas este stabilirea termenului, deoarece, sincer, dacă nu avem termene, nu simţim nevoia de a le respecta. Prin stabilirea unui termen în care vrem să obţinem rezultatele, creăm aşa-numită atmosferă de urgenţă controlată (De aceea nici nu încercaţi să vă gândiţi la faptul că aţi putea amâna termenele stabilite!)
Odată ce ne aflăm sub presiune, deoarece trebuie să realizăm obiectivele până la o anumită dată, vine rândul întocmirii unui plan. Planificaţi-vă bine ceea ce veţi face, unde şi când o veţi face. Acum sunteţi pregătiţi să vă faceţi din asta o obişnuniţă minunată. Şi ce urmează?
Echipamentul înotătorului
Dacă vă gândiţi serios să vă apucaţi de înot, este timpul să vă procuraţi echipamentul potrivit, sau cel puţin unul cu care veţi face faţă înotului. Cu siguranţă veţi avea nevoie de un costum de baie sport, nu au voie să vă lipsească nici ochelarii de înot, iar o cască de înot v-ar prinde foarte bine. Dacă nu sunteţi siguri cum să alegeţi cel mai potrivit echipament din gama imensă de articole de înot, secţiunea noastră de consultanţă vă va ajuta. Odată ce veţi investi o grămadă de bani în echipamentul de înot, sigur nu veţi dori să fi aruncat banii degeaba, astfel că, în mod sigur, vă veţi apuca de înot.
Un antrenor experimentat este de nepreţuit
Este important să vă puneţi întrebarea crucială: Vreau să obţin anumite schimbări prin înot - îmbunătăţirea condiţiei fizice, o talie mai frumoasă, scăparea de dureri de spate etc. – sau doresc numai să mă relaxez şi să mă bucur de apă. În cazul primei variante, un antrenor cu experienţă vă va fi cu siguranţă util pentru a vă îmbunătăţi mişcările în apă şi pentru a scăpa de deprinderile incorecte de înot.
Cum să vă ţineţi de înot?
Să vă apucaţi de înot a fost oarecum uşor. Dar să vă ţineţi de el va fi foarte greu! Cu un antrenor care vă va motiva şi vă va însoţi pe tot parcursul antrenamentului aveţi şanse mult mai mari să vă ţineţi de înot.
În primul rând trebuie să vreţi, asta ar fi o altă problemă. Şi pentru a vrea, trebuie să vă placă. Sigur nu aţi vrea să faceţi câteva zile pe săptămână ceva ce nu vă place. Deci motivul pentru care să vă apucaţi de înot se află în primul rând în mintea dumneavoastră. Deci, dacă aţi discutat pe acest subiect cu sinele dumneavoastră care preferă să amâne lucrurile pe mai târziu, şi acesta, fiind vorba de înot, a decedat chiar bucuros în faţa insistenţei dumneavoastră, atunci începeţi!
Spor la înot!