5 motive pentru care să încercaţi Aqua Fitness

Pentru cei care nu au auzit niciodată de Aqua Fitness, ar fi cuviincios să spunem despre ce este vorba, deoarece Aqua Fitness încet, dar sigur, pătrunde şi la noi şi învolbură apele bazinelor noastre.

Aqua Fitness sau aerobicul acvatic (după cum preferaţi) este una dintre cele mai interesante modalităţi de a rămâne în formă. Nu numai că vă veţi contopi perfect cu apa, dar prin aceste exerciţii cardio destul de dificile, veţi câştiga forţă şi rezistenţă. Nu sunteţi încă convinşi dacă să vă apucaţi de el? Atunci citiţi mai departe, poate următoarele 5 ponturi vă vor motiva:

1) Este (aproape) pentru toţi

Poate că nimeni nu va fi surprins de faptul că exerciţiile făcute în apă au o mulţime de beneficii. Primul este că este potrivit pentru persoanele de toate vârstele, indiferent de condiţia fizică sau experienţă, pentru persoanele cu handicap, cât şi pentru cele cu greutate în exces.

2) Cu siguranţă îi veţi face faţă cu greu

Toate exerciţiile în apă vor fi atât de grele, că le veţi ţine mult timp minte. Rezistenţa opusă de apă este, în funcţie de rapiditatea mişcărilor efectuate, de 4 până la 42 de ori mai mare decât rezistenţa aerului, ceea ce este într-adevăr foarte mult. O astfel de rezistenţă creşte în mod semnificativ intensitatea exerciţiilor şi, simultan, masează muşchii.

3) Îmbunătăţeşte stresul şi anxietatea

Este bine cunoscut faptul că apa are efecte benefice şi calmante. La acest lucru mai adăugaţi şi faptul că în timpul exerciţiilor sunt eliberate endorfine, iar rezultatul va fi un cocteil exploziv de fericire. Prin urmare, vă veţi relaxa perfect şi vă veţi creşte încrederea în sine.

4) Riscuri de accidentare reduse

Este exact aşa cum spune titlul: exerciţiile efectuate în apă prezintă un risc extrem de redus pentru accidentările de orice fel. În timpul acestora, veţi arde excesul de calorii, veţi construi muşchi şi vă veţi întări articulaţiile şi totul fără a fi nevoie să vă solicitaţi prea mult corpul. Exerciţiile în apă menajează aparatul locomotor, deoarece apa reduce solicitarea articulaţiilor şi a coloanei vertebrale.

5) Dezvoltarea mişcării

Exerciţiile efectuate în apă au ca rezultat cultivarea şi îmbunătăţirea mişcării, sporirea aptitudinilor fizice şi, nu în ultimul rând, stăpânirea altor abilităţi motrice specifice.

Vă puneţi întrebarea: De ce am nevoie cu mine la acest aerobic acvatic? În primul rând nu uitaţi să vă luaţi costumul de baie, o cască de înot v-ar prinde, de asemenea, bine, iar nişte accesorii pentru exerciţiile în apă pot fi găsite şi în e-shopul nostru, în secţiunea aerobic acvatic.