Ce tipuri de costume de baie există?

De ce sunt unele costume de baie mai lungi şi altele mai scurte pe picior? Care sunt tipurile spatelui costumelor de baie de damă întregi? Există costume de baie sport din două piese? Haideţi să vedem ce oferă piaţa diversificată a produselor de înot şi din ce puteţi alege!

Tipurile costumelor de baie pentru bărbaţi

Costumele de baie pentru bărbaţi se disting în funcţie de croială sau de lungimea pe picior. Acestea pot fi slipi clasici (brief), pantaloni foarte scurţi pe picior (trunks), şorturi (aquashort, boxers) sau foarte lungi pe picior, până la genunchi sau până la jumătatea pulpelor (jammer). Pentru baie, bărbaţii aleg adesea şorturile, iar înotătorii de competiţie pot fi văzuţi în costume de baie lungi pe picior.

Brief Aquashort, Boxers Trunks  Jammer   Long/pant Watershort

Cum ar trebui să stea pe corp costumele de baie pentru bărbaţi?

Costumele de baie pentru bărbaţi lungi pe picior (jammer) trebuie să fie mulate pe corp. Costumele de competiţie sunt atât de strâmte, încât înotătorii competitori le îmbracă chiar şi câteva minute.

În funcţie de marcajul în cm, veţi afla lungimea pe picior a costumului de baie. Deci, dacă veţi vedea denumirea Speedo Brief 7 cm, înseamnă că lăţimea laterală a costumului este de 7 cm, costumul fiind deci mai puţin decupat decât cele de tipul 5 sau 3,5 cm.

Şi brief-urile sau aquashort-urile trebuie să stea bine, nu ar trebui să se încreţească sau să fie largi pe corp, pe scurt trebuie să să muleze confortabil pe corpul înotătorului.

Altfel stau lucrurile la şorturile pentru bărbaţi, care sunt mai potrivite vara la ştrand şi pe plajă, decât pentru înotul sportiv. Acestea, dimpotrivă, trebuie să ofere confort şi libertate.

Alegerea croielii este o chestiune de trend, precum şi de obişnuinţă. În ultimul timp, costumele de baie mai lungi pe picior sunt preferate şi în rândul înotătorilor amatori, aşa că demult nu mai sunt doar costume de baie pentru sportivi. Probabil şi pentru faptul că aceste costume de baie sunt nu numai foarte confortabile, dar arată şi foarte bine, şi bărbaţilor le stau minunat.

Tipurile costumelor de baie sport de damă 

Costumele de baie de damă pot fi întregi sau din două piese. În principiu, acestea au întotdeauna o croială sportivă, fără cupe sau elemente decorative, cum ar fi fermoare, volane sau şireturi. Costumele de baie de damă se deosebesc mai ales prin decupajul în partea inferioară a spatelui şi prin forma spatelui. Unirea bretelelor între omoplaţi sporeşte confortul în timpul mişcării şi împiedică alunecarea bretelelor în timpul înotului. În imaginea de mai jos puteţi vedea tipurile posibile de costume de baie, acestea însă nu sunt nici pe departe toate, deoarece producătorii se întrec între ei, care cu ce să vină mai nou şi mai original. Iar unele croieli la bazin chiar că impresionează puternic! :-)

Tipuri de decupaje ale costumelor de baie de damă

Costumele de baie de damă pot fi diferit decupate în partea de jos. În cazul în care costumul de baie are marcajul "high cut", este foarte decupat. Acest tip prelungeşte vizual picioarele, dar acest lucru nu trebuie să fie plăcut pentru oricine. Marcajul "low cut" indică, dimpotrivă, un decupaj de dimensiuni mai mici al costumului de baie. Decupajul este marcat atât la costumele de baie întregi, cât şi la cele din două piese.

    
"low cut"                                    "high cut"

Pentru costumele de baie de damă este valabil - alegeţi ceea ce este confortabil pentru dumneavoastră. Dacă la probare costumul de baie vă va fi strâmt, nu vă bazaţi pe faptul că în apă va deveni mai lejer. În cazul costumelor de baie pentru înot şi pentru antrenament, vă recomandăm să alegeţi tipurile de bretele prezentate în imaginea de mai sus. Faptul că sunt unite la omoplaţi vă garantează că nu vor cădea de pe umeri în timpul înotului.

Costumele de baie din două piese

Costumele de baie din două piese pentru femei nu se deosebesc prea mult de cele tradiţionale întregi. Bineînţeles, numai prin numărul de piese. Costumele de baie nu diferă prin funcţia lor, este vorba, mai degrabă, de preferinţa personală a fiecărei femei. Nu este vorba însă de bikini sau sutien cu cupe. Costumele de baie sport din două piese au bretele înguste sau mai largi, de regulă unite la spate, croiala şi modul de unire a bretelelor fiind diferite. Avantaje - susţinerea mai bună a sânilor, potrivite pentru femeile însărcinate, posibilitatea cumpărării unei mărimi diferite pentru sutien şi slip. Dezavantaje - confort redus în timpul înotului, fără posibilitatea modelării corpului.

 

La achiziţionarea costumelor de baie pentru femei, este valabil acelaşi lucru ca în cazul costumelor de baie pentru bărbaţi. Costumul de baie trebuie să vi se potrivească bine, trebuie să vă simţiţi confortabil şi natural în el. Nu are voie să vă fie strâmt, dar nici să vă fie larg sau să stea încreţit.

Costumele de baie au croieli destul de asemănătoare şi diferă prin materialul lor. Din fericire, s-au dus timpurile când costumelle de baie întregi erau numai negre şi albastre, astăzi puteţi alege din mai multe culori şi modele, în funcţie de gustul dumneavoastră.