Ce vă va surprinde la costumele de baie Adidas?

În fiecare an ajung în oceane aproximativ 8 milioane de tone de materiale plastice. Imaginându-vă un autocamion clasic, este ca şi când acesta ar răsturna în fiecare minut în ocean o încărcătură de deşeuri plastice. Iar acesta este un număr alarmant!

Şi la lucrurile alarmante mai rămânem o clipă. Potrivit informaţiilor, în prezent se află în oceane aproximativ 5 bilioane şi un sfert (!) de bucăţi de plastic. Acestea se descompun în bucăţi mici şi nu este deci de mirare că o mare parte dintre ele ajung în corpul peştilor.

Pentru a fi concreţi, cu câtva timp în urmă, oamenii de ştiinţă au prins în apele Atlanticului, la o adâncime de 600 de metri, 233 de peşti. În aproape trei sferturi din acest număr de peşti au găsit particule de plastic. De aceea, nu este surprinzător faptul că mulţi peşti de mare care ajung în farfuria noastră conţin particule din plastic, iar noi, de fapt, consumăm propriile deşeuri.

Bineînţeles, această situaţie nu îi este indiferentă societăţii Adidas. Aceasta a venit cu costume de baie confecţionate din deşeurile plastice din oceane. Cu ceva timp în urmă, acest producător a început producţia de încălţăminte de alergare, al cărei element constructiv de bază au devenit deşeurile plastice din oceane. În urma prelucrării acestora sunt obţinute fibre technice numite Parley, după denumirea organizaţiei care se ocupă de curăţenia oceanelor şi cu care Adidas şi-a unit puterile.

 

Nu a durat mult timp şi materialul reciclat Parley a apărut şi în costumele de baie, pe care le găsiţi şi în e-shopul nostru. Şi sunt într-adevăr nişte costume de baie foarte frumoase!

Pentru femei

Înotătoarelor se vor potrivi perfect şi le va sta bine costumul de baie Adidas Parley Swimsuit, cu un model interesant şi în diverse culori Blue/Coral/Pink. Şi costumele de baie Blue/Aqua se pot lăuda cu aceleaşi proprietăţi.

Dacă în denumirea costumelor de baie nu veţi vedea Parley, nu contează. Şi alte ţesături de la Adidas sunt realizate din deşeuri plastice, de exemplu, ţesătura Infinitex+ sau Infinitex Fitness Eco. Din prima ţesătură menţionată este confecţionat costumul de baie Adidas Performance, din cea de-a doua, Adidas Fitness Training Suit

Pentru bărbaţi

Nici bărbaţii nu au fost uitaţi. Ţesătura Infinitex+ poate fi găsită la produsele Adidas Infinitex+ Boxer şi Trunks, care au fost dezvoltate în colaborare cu societatea Parley. Aceeaşi ţesătură poate fi găsită şi la modelul Adidas Graphic Boxer, completat de costumul de baie cu croială jammer, Adidas Fitness Parley.

Şi dacă vreţi să fiţi complet echipaţi din materiale reciclate, nu uitaţi să vă procuraţi şi casca de înot Adidas Recycled Cap. ;)

Spor la înot în materiale reciclate!