Culoarea lentilelor ochelarilor de înot

Fiecare culoare a lentilelor are funcţia ei. Care este cea ideală pentru dumneavoastră?

Tip oglindă sau colorate?

Lentilele ochelarilor de înot se realizează în multe culori. Cele mai preferate sunt cu siguranță cele fumurii (culoarea gri-maro), transparente, albastre şi de tip oglindă. Care este diferența dintre ele? De ce se fac în diferite culori? Nu este vorba numai de design, unele culori sporesc luminozitatea în apă, altele, dimpotrivă, reduc luminozitatea. De exemplu, lentilele tip oglindă reflectă lumina, când vă uitați la înotătorul care îi poartă, nu îi veţi vedea ochii prin lentile, dar el vi-i va vedea. Sunt potrivite în bazinul în aer liber, într-un bazin interior însă, acolo unde luminozitatea este redusă, nu sunt o alegere ideală. Haideţi să vedem ce funcții au lentilele diferit colorate.

Tip oglindă

Ochelarii tip oglindă sunt, de obicei, mai întunecați, dar aceasta nu este o regulă. Depinde de culoarea policarbonatului şi de grosimea stratului de oglindă. Ochelarii sunt foarte potriviţi pentru înotul în apă deschisă sau în bazine în aer liber. Limitează cantitatea de lumină în zilele însorite şi nu solicită ochii. Lentilele oglindă pot fi şi colorate, de culori cum ar fi auriul, albastrul, rozul sau roşul. Este însă numai o chestiune de design.

 

Fumurii

Au aceeaşi funcție ca lentilele oglindă, cu diferența că pot fi puţin mai deschise la culoare. De asemenea, reduc luminozitatea culorilor fără distorsiuni excesive. Acest lucru depinde însă de tonul fiecăror ochelari în parte, aşa că întotdeauna puteți alege puterea dorită a efectului fumuriu.

 

Albastre

Lentilele albastre sunt concepute pentru a reduce gradul de strălucire a apei şi pentru a asigura o vizibilitate ridicată la o intensitate mai mare a luminii atât în interior, cât şi în aer liber.

 

Violete/Roze

Lentilele astfel colorate oferă cel mai bun contrast al obiectelor pe un fundal verde sau albastru, ceea ce este o opţiune ideală pentru utilizarea în aer liber.

 

Galbene/Portocalii

Aceste nuanțe ale lentilelor elimină practic albastrul din spectrul de culori, astfel încât totul în apă pare clar şi luminos, tot astfel şi bazinul. Ideale în spaţii interioare.

 

Transparente

Avantajul acestora constă în faptul că oferă o vizibilitate clară fără a distorsiona culorile. Ideale pentru bazine interioare.

 

Ochelari polarizaţi

Ochelarii de înot se realizează la fel ca şi ochelarii de soare cu polarizare. Lentilele polarizate oferă o vizibilitate mai clară prin filtrarea reflexiilor şi, astfel, a orbirii neplăcute.

Cum funcţionează polarizarea (imaginea din stânga fără ochelari polarizaţi)