Cum alegem un costum de baie pentru nou-născuți?

Întrebarea cea mai frecventă înainte de a înota cu copiii mici este alegerea costumului de baie sau a unui scutec potrivite pentru înot. Care este cea mai bună opțiune? Va înota copilul mai bine în scutec sau costum de baie?

 

De ce să alegeți un costum de baie din neopren în locul unui scutec?

Explicația este simplă. Scutecul absoarbe apă și devine greu. Astfel, bebelușul se va scufunda mai mult în apă iar centrul său de greutate se mută în mod nefiresc în zona scutecului. Ca urmare, poziția corpului său nu va fi una corectă. Din contră, cu un costum de baie din neopren, centrul de greutate al copilului este corect și acest lucru îl ajută să înoate cum trebuie.
 

 

Rezistă costumul de baie la o "treabă mare"?

Pentru bebeluși și copii mici, este important să alegeți un costum de baie care nu lasă "treaba mare" să scape în piscină, pentru ca atât copilul cât și dvs. să vă bucurați de înot fără grijă. Costumele de baie Splash About și Swimaholic corespund perfect acestui scop. Nu au nevoie de scutec pe dedesubt, și nici nu se recomandă. Pe de altă parte, costumele de baie Finis trebuie combinate cu un scutec în caz de "treabă mare".
 
 

Costume de baie cu inserție Duo

Datorită inserției cu adaos de argint, acest costum de baie duo oferă o protecție perfectă împotriva bacteriilor, ciupercilor, agenților patogeni, virușilor și paraziților. Argintul crește efectul antibacterian al clorului din apă. În plus, căptușeala interioară este foarte blândă cu pielea bebelușilor.
 

 

Ce facem cu "treaba mică"?

Ne-am tot referit la "treaba mare", dar ce facem în caz de "treabă mică"? Costumele de baie Splash About si Swimaholic sunt realizate din neopren, care are și rolul de a încălzi puțin copilul. Neoprenul lasă urina să treacă în proporție de 60%. Dar asta nu contează deoarece clorul din piscină o va neutraliza.
 

Cum alegem mărimea potrivită?

Alegeți costumașele de baie pentru cei mici conform tabelului de mărimi. Măsurătorile taliei și ale picioarelor sunt mai importante decât vârsta. Alegeți un costum de baie "fix" și nu unul mai mare, pe considerentul că "mai crește copilul". Asta deoarece un costum de baie prea lejer nu reține totul și riscați un accident jenant.
 

Sfatul de final:

Alegeți pentru micul înotător și accesoriile potrivite pentru confort și distracție în apă.