Cum folosim antifogul?

Vă gândiți că indiferent de marcă și model, toți ochelarii de înot se aburesc cu timpul? Vă ajutăm să rezolvați problema! Ochelarii aburiți pot face ca ședința de înot să devină neplăcută. Nu vedeți nimic în față și aproape că vă ciocniți de ceilalți înotători. Dar cine are timp și chef să-și curețe ochelarii la fiecare a doua lungime de bazin?

 

Aveți la dispoziție următoarele opțiuni:

1) Să vă scufundați ochelarii în apă clorurată – din păcate, una dintre consecințe este aceea că vă distrugeți stratul antifog original cu apa clorurată agresivă.
 
2) Să lingeți lentilele – este o soluție, ce-i drept, dar nu una prea eficientă
 
3) Să folosiți un spray antifog (anti-ceață)
 
4) Să vă cumpărați ochelari de înot noi
 

 

Cum se aplică sprayul antifog?

1)Pulverizați un strat de antifog pe partea interioară a lentilelor. Ajung 2 apăsări de buton la fiecare lentilă.
 
2) Nu atingeți interiorul lentilelor nici cu măna, nici cu vreun material textil sau de hârtie.
 
3) Lăsați stratul antifog de pe ochelari să se usuce.
 
4) La final, clătiți ochelarii sub jet de apă.
 
 
5) Durează doar câteva secunde, iar vederea clară fără ceață sigur merită efortul.
 

 

Sfatul de final

Lăsați excesul de antifog să se usuce sau scurgeți-l foarte bine. Dacă vă intră loțiune antifog în ochi, poate fi destul de neplăcut.
 
Nu înmuiați ochelarii în apă chiar înainte de a sări în bazin; se vor aburi mai greu dacă sunt inițial uscați. Dacă totuși vi s-au încețoșat lentilele, clătiți-le cu apă, iar după antrenament aplicați un nou strat antifog.
 
Din păcate, efectul nu este garantat 100 % pentru toate modelele de ochelari. Ochelarii sunt sensibili la multe lucruri, cum ar fi transpirația excesivă a pielii, pH-ul pielii, temperatura apei etc. Pentru a vedea dacă un spray antifog funcționează, nu vă rămâne decât să-l încercați personal.