Formele şi tipurile căştilor de înot

Cum să vă orientaţi corect în căştile de înot şi de ce unele sunt mai scumpe şi arată diferit? Haideţi să vedem ce croieli au căştile de înot şi cum se produc.

Croială clasică

Această croială a căştii este cea mai frecventă. Acest lucru se datorează, cu siguranţă, producţiei şi preţului, deoarece acest tip este cel mai ieftin. Casca este formată din două părţi care sunt unite prin cusătură în mijlocul capului. Această cusătură merge din centrul frunţii până la ceafă. Dezavantajul acestei croieli este faptul că materialul se încreţeşte la această cusătură şi nu aderă perfect la cap. Căştile sunt concepute astfel încât să acopere cel puţin parţial urechile.

Plavecká čepička Arena Classic modrá  

Cască turnată dintr-o singură bucată

Această croială este preferată în rândurile înotătorilor de competiţie, deoarece au cea mai mică rezistenţă în apă. Casca este dintr-o singură bucată şi modelată exact după forma capului. Pentru acest tip de cască se utilizează prese şi forme speciale. Nu are îmbinări lipite şi, prin urmare, se potriveşte mai bine pe cap. Aceste căşti sunt fie din silicon, fie din latex.

Plavecká čepice Speedo 3D Fast Cap Plavecká čepička Emme Racer Silicone Plavecká čepička Arena Moulded Stripe

Cască formată din mai multe bucăţi

Este vorba îndeosebi de căşti din material textil, care sunt cusute preponderent din trei sau mai multe bucăţi de ţesătură, astfel încât casca să stea bine pe cap. Căştile pot avea un design şi forme diferite. Există chiar şi căşti care au mai multe straturi, iar straturile se pun pe cap separat.