La ce serveşte plutitorul de înot?

Plutitorul de înot, pullbuoy sau flotorul în formă de opt este un ajutător de înot care se plasează între picioare pentru a le fixa, obligând astfel mâinile să muncească mai mult.

Plutitorul este încovoiat şi îngust în mijloc pentru o plasare confortabilă între picioare. Marginile sunt extinse, de aceea se ţine bine şi nu alunecă. Astfel, plutitorul fixează simplu picioarele şi împiedică mişcarea acestora. Datorită acestui lucru, înotătorul se poate concentra numai asupra mişcării braţelor, pe care le va tonifia mai mult.

Plutitorul are o flotabilitate suficientă care ajută înotătorul să se menţină în poziţia orizontală ideală de înot. Nu trebuie să vă faceţi griji că picioarele vi se vor scufunda şi vă puteţi concentra numai asupra muncii braţelor.

În caz de necesitate, plutitorul poate fi utilizat şi ca plută de înot. Nu este însă scopul lui prioritar, de aceea nu este prea flotabil şi hidrodinamic. Prin urmare se va scufunda mai uşor şi se va ţine mai incomod decât o plută de înot.

Există mai multe tipuri de plutitoare, de diferite forme şi dimensiuni şi care combină funcţiile plutitoarelor cu cele ale plutelor de înot. Toate sunt însă din spumă şi asigură o plutire bună.

Şi un pont la încheiere: Încercaţi să mutaţi plutitorul mai jos de coapse, până la glezne. Încă îl mai ţineţi sau l-aţi scăpat? ;-)