Lucraţi la abilităţile voastre de înot şi în afara bazinului

Vreţi să vă perfecţionaţi în înot, dar nu aveţi acces la bazin? Nu disperaţi, există şi alte modalităţi de îmbunătăţire a condiţiei fizice şi a tehnicii de înot. Aruncaţi o privire pe câteva dintre ideile noastre.

Înotaţi în aer liber

O idee venită de la sine. Mergeţi să înotaţi în aer liber. Dacă nu aveţi un bazin la dispoziţie, dar aveţi o apă în apropiere, mergeţi acolo. Înotul în apă deschisă devine din ce în ce mai popular. Desigur, aceasta se datorează şi dorinţei de ceva mai aventuros decât bazinul, precum şi dezvoltării rapide a echipamentului de înot, care are ce oferi şi iubitorilor de înot în apă deschisă.

Pentru înotul în apă deschisă v-ar putea prinde bine un costum din neopren sau un costum de baie pentru triatlon. Dar apele naturale sunt puţin mai reci. Şi pentru a putea fi văzuţi din depărtare şi pentru a putea lua cu voi în apă şi obiecte de valoare, vizualizaţi oferta balizelor noastre de înot.

 

Dispozitiv de rezistenţă pentru antrenarea muşchilor respiratori

Tehnologia a avansat şi acum vă puteţi antrena aproape toţi muşchii, inclusiv pe cei respiratori. Când a intrat pe piaţă dipozitivul Ultrabreathe, mulţi înotători profesionişti au crezut că este vorba de un mic truc. Dar astăzi, mulţi înotători amatori şi profesionişti l-au îndrăgit, deoarece sunt conştienţi de importanţa antrenării capacitaţii pulmonare. Dispozitivul tonifiază muşchii diafragmei şi alţi muşchi, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi sporeşte performanţa şi rezistenţa atletului.

Mergeţi la sală

Când înotaţi, cei care vă trag în faţă sunt muşchii. Şi chiar dacă muşchii sunt tonifiaţi în timpul înotului, nu este acelaşi lucru ca atunci când adăugaţi un pic de masă musculară şi la sală.

  

Înotaţi pe uscat

Titlul este oarecum ciudat, dar antrenamentul de înot poate fi efectuat şi pe uscat. Cum? Foarte simplu. Foarte util în acest sens vă va fi accesoriul de la Mad Wave. Se numeşte Dry Training with Paddles sau există varianta Dry Training with Handles. Pur şi simplu fixaţi-l la orice găsiţi la bazin sau acasă, cum ar fi diferite mânere, bare, balustrade, scări la bazin sau radiatoarele de acasă.

Ţineţi-vă respiraţia

Cu o singură respiraţie, înotătorii trebuie să reuşească foarte multe şi, uneori, înotătorul petrece mult timp sub apă până iese din nou pentru o altă porţie de aer. Deşi sună puţin banal, exersaţi ţinerea respiraţiei în afara bazinului. Mai întâi relaxaţi-vă corpul şi expiraţi profund. Apoi inspiraţi adânc şi ţineţi-vă respiraţia. Încercaţi acest lucru timp de aproximativ o lună şi, conform unor anumite rezultate, veţi reuşi să vă ţineţi respiraţia timp de până la cinci minute.