Înotul împreună cu copiii – cum echipăm micii înotători

 
Pregătiri ca pentru o săptămână de vacanță, o sumedenie de genți de toate mărimile. Nici n-ați plecat încă de acasă și deja ați obosit. Dar a merge la apă împreună cu copiii nu trebuie să fie un motiv de stres. Trebuie doar să știți ce să luați pentru ei și cum să-i echipați. Iar noi vă ajutăm cu plăcere să vă bucurați din plin de fiecare clipă petrecută cu cei mici, fără a vă încurca în alegerea echipamentului de înot.
 

 
 
Cu copiii la mare, la lac sau la piscină
Mersul la apă cu copiii este ceva normal. Dar fiecare copil are o altă fire, și are nevoie de o perioadă diferită pentru a învăța să înoate corect fără neplăceri. Este important să respectați nevoile copilului și să nu-l forțați în niciun fel. Chiar și greșeli aparent minore pot conduce la o experiență proastă pentru un copil, una care va cere mult timp și efort pentru a fi depășită. Ajutați copilul cu accesorii de înot pentru copii precum centuri pentru înot, baghete, veste și multe altele. Din fericire, în ziua de astăzi oferta de accesorii nu se rezumă la aripioare și colaci, ci chiar aveți de unde alege.
 
Copiii care nu știu încă să înoate
Acum fac cunoștință cu apa și se familiarizează treptat cu ea. Învață câte ceva de fiecare dată, dar au încă nevoie de ajutor. Lumea a progresat, și accesoriile pentru copii de asemenea. Datorită lor, copiii învață să înoate fără stres la contactul cu apa. Probabil cel mai bun accesoriu modern sunt centurile de înot, care mențin copilul deasupra apei. Marele lor avantaj este structura modulară, care face ca părțile componente să poată fi îndepărtate individual, și astfel copilul să înoate treptat cu tot mai puțin ajutor. Pe un principiu similar sunt concepute și vestele de înot pentru copii, cu care cel mic se simte în siguranță și liber. Nimic nu-i împiedică mișcările.
 
 
Popularele aripioare sunt încă disponibile în diverse materiale și modele. Sunt potrivite pentru copiii mici (sub patru ani) care se tem cel mai mult de apă. În comparație cu centurile de înot, acestea sunt mai compacte. Un accesoriu interesant îl reprezintă inelele plutitoare, care sunt de fapt tot aripioare, dar realizate din spumă. La primele contacte cu apa, rolul principal îl are joaca. Alegeți deci pentru cei mici baghete plutitoare sau alte jucării care fac contactul cu apa mai plăcut și mai natural.
 
 
Copiii care știu deja să înoate
Este întotdeauna o mare bucurie când copilul avansează la nivel de înotător. Înseamnă că stăpânește contactul cu apa și că poate să înoate. La acest nivel avansat va avea nevoie de echipament nou, cum ar fi un costum de înot pentru juniori, ochelari, cască și alte echipamente. Costumele de înot pentru fete, în variante întregi sau din două piese, arată ca cele pentru femei, doar cu mărimi mai mici. Costumele de înot pentru băieți sunt și ele disponibile în diverse variante cum ar fi șorturi, jammers sau briefs, care sunt mai scurți. Copilul care petrece cu plăcere mai mult timp în apă și care înoată energic are nevoie de un costum de înot rezistent și funcțional, calități aplicabile tuturor produselor din oferta noastră.
 
 
La ochelarii de înot pentru copii este important să se așeze bine pe față și să etanșeizeze bine în jurul ochilor. Copiii apreciază de asemenea un câmp de viziune larg, pentru a putea vedea bine în toate direcțiile. Mai rămâne să alegeți o culoare sau un model care să le placă sau se asorteze la costumul de înot. Casca pentru înot poate părea un simplu accesoriu, dar își are locul său în echipamentul oricărui înotător, fie acesta copil sau junior. Disciplinează părul lung și protejează scalpul de insolație, ferește părul de apa sărată sau clorurată.
La final, este important de reținut că, oricât de bun înotător ar fi copilul, nu trebuie lăsat niciodată în apă nesupravegheat.