La ce servesc costumele de baie de rezistenţă?

Aşa cum sugerează şi numele, costumele de baie de rezistenţă sporesc rezistenţa faţă de apă, făcând antrenamentul mai greu şi mai intens.

Costumul de baie de rezistenţă este un accesoriu special pentru înot, care, până acum, nu a prea pătruns în bazine. Acesta este conceput pentru înotătorii avansaţi care doresc să îşi îngreuneze antrenamentul, să se întărească şi să îşi îmbunătăţească condiţia fizică. O pregătire grea poate însemna o competiţie uşor de câştigat. Dacă vă veţi antrena cu costumul de baie de rezistenţă, veţi avea mai multă putere, pe care o veţi putea valorifica la competiţii, când veţi îmbrăca costumul de baie excelent de hidrodinamic cu care veţi înota foarte uşor.

 

Costumul de baie de rezistenţă este realizat din plasă specială şi se poartă întotdeauna peste costumul de baie clasic. Este unisex, deci poate fi purtat atât de femei, cât şi de bărbaţi. Plasa costumului de baie este dublu stratificată şi foarte largă, între cele două straturi fiind captată apa, ceea ce îngreunează mişcarea de avansare a înotătorului. Pe măsură ce costumul de baie se umflă, acesta îşi măreşte şi suprafaţa, afectând forma hidrodinamică a corpului. Deci, înotătorul trebuie să facă faţă rezistenţei mai mari a apei şi, prin urmare, să depună un efort mai mare la înot.