La ce servesc costumele de baie pentru rezistență?

După cum sugerează și numele, costumele de baie cu rezistență măresc rezistența opusă de apă și astfel fac antrenamentul mai dificil și mai intens. Aflați la ce servesc costumele de baie pentru rezistență și cum le puteți folosi pentru antrenament.

La ce folosesc costumele de baie pentru rezistență?

 
Drag Shorts, sau costumele de baie pentru rezistență, sunt costume de baie deosebite, dar mai presus de toate un accesoriu de înot care la piscine fie se întâlnește rar, fie nici nu se observă. Sunt destinate înotătorilor avansați, care doresc să sporească gradul de dificultate al antrenamentului, să facă mai multă forță și să-și îmbunătățească condiția fizică. Aici se aplică vechea zicală: „Greu la antrenament – ușor la război”.
 

Din ce sunt realizate costumele de baie pentru rezistență?

Costumele de baie pentru rezistență sunt confecționate din material tip mesh sau dintr-o plasă specială, și se poartă întotdeauna peste costumele de baie clasice. Sunt unisex, putând fi purtate atât de femei, cât și de bărbați. Plasa costumului de baie este din două straturi și foarte lejeră, prin urmare între cele două straturi rămâne apă, îngreunând mișcările înotătorului. Pe măsură ce costumul de baie se mărește, își mărește și suprafața, afectând astfel forma hidrodinamică a corpului. Prin urmare, înotătorul trebuie să învingă o rezistență mai mare a apei și, prin urmare, să exercite mai multă forță pentru a înota.
 

 

Sfatul de final

Antrenamentul de rezistență este cel mai bun mod de a construi forța, anduranța și performanța la înot. Pe lângă antrenamentul cu benzi elastice pe uscat, înotul cu un costum de baie rezistent este cel mai natural mod de a vă antrena.
 
Tot nu vă ajunge? Pentru a maximiza rezistența în apă, adăugați la costumul de baie pentru rezistență o pereche de palmare și un flotor.
 
Nu este chiar atât de distractiv pe cât pare și rezistența este semnificativă, de aceea considerăm că pentru înotătorii care încă nu stăpânesc tehnica de înot corectă, aceste accesorii pentru rezistență le-ar afecta antrenamentul în mod negativ.