Tipuri de punţi nazale

Să ne axăm pe tipurile de punţi nazale ale ochelarilor de înot.

Puntea nazală

Un alt element al ochelarilor de înot asupra căruia putem polemiza este puntea nazală. Fiecare tip de punte nazală are avantaje şi dezavantaje şi fiecărui înotător îi convine cu totul altceva. Ochelarii au cel mai ades următoarele tipuri de punţi nazale.

Punte nazală ajustabilă

Acest tip este în mare parte realizat fix pe ochelari şi poate fi ajustat în mai multe poziţii. Puntea are, de regulă, câţiva zimţi cu care lentilele pot fi apropiate sau îndepărtate. Puntea nazală ajustabilă este realizată din plastic moale, iar la unele tipuri este chiar susţinută cu o bucată de neopren pentru un confort sporit în zona nasului.

 

Punte nazală interschimbabilă

La ochelarii de înot, este exact acea parte care poate fi uşor îndepărtată de pe ochelari şi înlocuită cu alta. Avantajul acestui tip este posibilitatea alegerii din mai multe mărimi incluse în pachet. Potrivită pentru ochii aproape unul de altul sau, dimpotrivă, îndepărtaţi unul de altul. Fiecare piesă este realizată din plastic solid, cu cîrlige mici la capete. Aceste cârlige fixează puntea la lentile. Totul se îmbină perfect şi nicăieri nu se vede capătul punţii.

 

Punte nazală fixă

Acest tip nu poate fi nicicum reglat. Acest lucru înseamnă că legătura lentilelor este fixă. Punţile nazale fixe sunt realizate din plastic moale sau din silicon şi se adaptează uşor feţei înotătorului. Această punte, de fapt, nu poate fi deteriorată, ceea ce este un avantaj în comparaţie cu alte tipuri.

Şi încă un lucru pe care ar fi bine să îl ştiţi. Atunci când alegeţi ochelarii de înot, alegeţi şi tipul corespunzător de curea.