Cum să alegeţi casca de înot?

Casca de înot este un accesoriu excelent pentru toţi înotătorii, indiferent de performanţa lor. Demult nu mai este valabil că cine înoată cu cască într-un bazin trebuie să fie, cu siguranţă, un înotător de competiţie. Există o mare varietate de căşti de înot din materiale, de culori, modele şi dimensiuni diferite. Haideţi să vedem de ce să vă cumpăraţi o cască şi cum să o alegeţi pe cea potrivită.

De ce să purtaţi casca de înot?

Căştile de înot au mai multe funcţii. Protejează părul de clor sau de apa de mare, care îl distrug şi usucă. O caracteristică plăcută a căştii este faptul că ţine părul strâns, astfel încât să nu deranjeze în timpul înotului. Astfel, puteţi înota confortabil şi nu trebuie să vă îndepărtaţi mereu părul din ochi. Când înotaţi în apă mai rece, avantajul căştii este acela că menţine capul şi urechile calde. Nu în ultimul rând, casca reduce rezistenţa apei, ceea ce este deosebit de important pentru înotătorii de competiţie.

Cum să alegeţi casca de înot?

Casca poate fi aleasă, în primul rând, în funcţie de material sau formă. Cel mai important lucru este să vi se potrivească bine şi să vă simţiţi confortabil.

   

Materialul căştilor de înot

   

Formele şi tipurile de căşti de înot

Din ce material pot fi fabricate căştile de înot şi care sunt avantajele acestora?

 

 

Tehnologia de producţie şi tipurile de căşti în funcţie de croială.

Cum să alegeţi casca de înot pentru copii?

Căştile de înot pentru copii sunt mai mici decât cele pentru adulţi şi, de regulă, acestea au şi imprimeuri pentru copii. Dimensiunile căştilor pentru copii sunt universale şi, în majoritatea cazurilor, nu sunt împărţite în mai multe variante. Recomandăm aceste căşti de înot copiilor preşcolari şi copiilor cu vârsta de până la cca 8 ani.

Luaţi în considerare însă şi lungimea părului. Dacă doriţi o cască pentru o fetiţă cu părul lung cu vârsta în jur de 6 ani, alegeţi automat dintre căştile de înot pentru adulţi, părul lung măreşte circumferinţa capului. La alegerea căştilor vă stau la dispoziţie tabelele de mărimi incluse în descrierea fiecărei căşti de înot pentru copii. În cazul în care copilul are părul lung, adăugaţi întotdeauna câţiva cm în plus.