Cum să vă îngrijiți corect neoprenul

Dacă tot ați investit o sumă de loc neglijabilă într-un costum de neopren, este bine să știți cum să aveți grijă de el pentru a rezista cât mai mult timp. V-am pregătit câteva sfaturi pentru a-i extinde durata de viață.

 

Cum să vă îngrijiți corect costumul de neopren

Vă recomandăm ca încă înainte de achiziționarea costumului de neopren să vă informați cum să vă purtați cu el ca să reziste cât mai mult timp. Probabil că vă este deja clar că neoprenul necesită întreținere și un tratament adecvat.
 
Costumul se clătește cu apă curată, călduță, după fiecare utilizare. Indiferent dacă trebuie să-l curățați de sare, de clor sau de impurități din apele naturale. Dacă folosiți preparate speciale pentru neopren, nu uitați ca după curățarea costumului să-l clătiți și de acestea bine cu apă curată, călduță.
 

 

Cum să NU vă purtați cu neoprenul dvs.?

Nu uscați niciodată neoprenul în lumină solară directă! Pentru a-i păstra elasticitatea și toate celelalte proprietăți, uscați costumul îndoit la jumătate, întors pe dos, într-un mediu umbros și uscat. Odată interiorul complet uscat, nu uitați să întoarceți din nou costumul pe față, astfel încât să se usuce corect și pe exterior și să nu devină stătut.
 
 
Când dezbrăcați costumul, nu vă precipitați, nu trageți de el și nu călcați pe o parte a costumului pentru a-l scoate cât mai repede – cu timpul, aceste solicitări mecanice scurtează durata de viață a materialului. Probabil că nu este nevoie să vă reamintim că neoprenul detestă mașina de spălat, fierul de călcat și uscătorul de haine.

Sfatul de final:

Pentru a putea îmbrăca și dezbrăca mai ușor costumul de neopren, folosiți preparatul SBR Trislide.