La ce folosește pluta de antrenament?

Pluta este un accesoriu universal pentru antrenamentele de înot. Poate fi folosită cu succes de copii și de adulți, iar varietatea de modele asigură un antrenament eficient pentru toate stilurile de înot. Nu în ultimul rând, pluta oferă un antrenament variat atât începătorilor, care tocmai învață elementele de bază, cât și înotătorilor de performanță care își îmbunătățesc tehnica.
 
Pluta de înot face parte dintre accesoriile de bază care, împreună cu flotorul, palmarele și labele, formează setul de bază al oricărui înotător. Acestea sunt cele patru accesorii cel mai des întâlnite și care nu ar trebui să lipsească din nicio sesiune de antrenament sau lecție de înot a înotătorilor începători sau profesioniști.
 

 

Cui servește pluta?

Pluta este un ajutor excelent pentru înotătorii începători, deoarece susține corpul, oferind astfel sprijinul necesar începătorilor când aceștia învață să-și stabilizeze și să-și poziționeze corect corpul, de exemplu la procedeul întinderii pe apă.
 
Folosirea plutei are însă beneficii și pentru înotătorii avansați. Pluta se folosește frecvent pentru a intensifica mișcarea picioarelor și a mări rezistența mușchilor acestora. Un exercițiu frecvent practicat la antrenamente este, de exemplu, 6x50m craul de picioare cu pluta.
 

Opțiuni de prindere a plutei de înot

 

Pluta poate fi folosită la toate procedeele de înot

De asemenea, vă puteți antrena cu pluta pentru stilul fluture. Din poziția decubit ventral, prindeți pluta în fața dvs. Apoi împingeți alternativ șoldurile și ambele picioare în jos, formând astfel ondularea caracteristică procedurii fluture. Pentru ca exercițiul să fie mai ușor, folosiți labe de înot.
 
Pluta este deosebit de versatilă; exersați, de exemplu, picioarele de craul. Țineți pluta în față din părțile laterale și apăsați-o pe piept. Dacă vă este mai confortabil, luați pluta în brațe. Apoi din decubit dorsal, porniți împingând cu picioarele de peretele piscinei și loviți apa cu picioarele întinse, ca la craul.
 
Pluta poate fi folosită și la exersarea procedeului bras. Țineți placa în fața dvs. și concentrați-vă asupra picioarelor. Pluta vă ajută să mențineți jumătatea superioară a corpului la suprafață, iar dvs. vă străduiți să împiedicați scufundarea jumătății inferioare, prin lovirea corectă a apei cu picioarele conform procedurii bras.
 
.
Pluta este potrivită și pentru antrenamentele de craul, deoareceflotabilitatea acesteia vă menține corpul în poziția orizontală ideală, împiedicând scufundarea. Din nou, țineți pluta în fața dvs. din decubit ventral, lovind apa corect cu picioarele.
 
Vă puteți antrena și la înotul pe o parte, ținând pluta în fața dvs. doar cu o mână, cealaltă fiind plasată de-a lungul corpului. În timpul acestui exercițiu vă puteți antrena și respirația pe o parte. De asemenea, puteți folosi pluta la exersarea brațelor de craul: un braț rămâne fixat și vă puteți concentra pe deplin asupra mișcării celuilalt.
 

 

Sfatul de final

Utilizarea frecventă a plutei poate provoca dureri de umăr din cauza sprijinirii de placă și a rezistenței pe care aceasta o opune. De aceea, după o sesiune de înot mai lungă în care ați folosit pluta, nu uitați să includeți în exercițiile de relaxare de după antrenament și detensionarea brațelor. De exemplu, înotul cu ambele brațe simultan.
 
Dacă exersați picioarele de craul, nu plasați pluta cu toată suprafața pe apă, ci doar cu marginea. Veți înota mai rapid și veți menține direcția mai bine
 
Întoarcerea la perete se poate efectua și cu pluta. Încercați.