La ce vă trebuie clema de nas?

Costumul de baie, casca și ochelarii. Aceasta este costumația obișnuită pentru apă. Ar mai fi însă încă un accesoriu ingenios pentru eficientizarea antrenamentului dvs., și anume clema de nas. Este un accesoriu minuscul, ce-i drept. Vă numărați printre cei care vor să rămână cu nasul uscat în apă?
 

 

De ce să cumpărați o clemă de nas?

Un nas plin cu apă clorurată, cu care nu știți ce să faceți, și înotul devine neplăcut pentru oricine. Tehnica corectă de înot și de respirație previne din start intrarea apei în nas. Dar este o idee bună să aveți în echipamentul de înot și o clemă sau un clips pentru nas. Nu este adevărat că aceste clipsuri ar fi doar pentru înotul sincron, le întâlnim și la înotătorii olimpici.
 
 

Învingeți alergiile și strănutul

Dacă ședințele dvs. de înot se soldează în mod regulat cu guturai și dureri în gât, mergeți neapărat la medic și testați-vă dacă nu cumva aveți alergie la clor. Ar putea fi cauza problemelor. Clema de nas chiar ajută persoanele alergice la clor. Aceasta poate deveni populară atât printre copii cât și pentru adulți. Puteți face fără nicio grijă răsuciri, întoarcerile preferate, sau puteți înota pe sub apă. Clipsul este adesea folosit atunci când învățați întoarcerea la perete sau bătaia delfin.
 
Unii înotători în ape deschise se plâng în mod regulat de rinite care durează ore întregi după înot, iar înotătorii în mare pot avea chiar reacții adverse la sare. Clema pentru nas poate reduce astfel strănutul după înot, care poate fi cauzat de substanțe chimice, de clor, de murdărie sau de bacteriile care irită nasul.
 
 

Alegerea potrivită și confortul

Când purtați clema nu puteți expira pe nas, ceea ce limitează performanța. Aveți grijă să nu vă țineți respirația, o tendință naturală din cauza clipsului. Deși clemele pentru nas sunt universale, nu există un singur model care să se potrivească tuturor. Important este să stea ferm pe nas, să nu cauzeze durere și să nu lase urme prea mari.